Sastojci:
- oko 15 piškota
- sok od pomorandže za umakanje piškota
- sveže voće za ukrašavanje
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- 3 listića želatina
- 100 ml mleka
- 100 g bele čokolade
Fil: potopite želatin u hladnu vodu da omekša. U šerpi zagrejte mleko do ključanja, pa sklonite s vatre i dodajte mu isceđene listiće želatina, pa izmešajte dobro. Čokoladu istopite na pari, pa je umešajte u mleko. Ostavite krem da se ohladi. Umutite slatku pavlaku sa obe vrste šećera, pa je umešajte u smesu od mleka pokretima odozdo nagore. Prebacite u frižider na oko pola sata.
U međuvremenu, uzmite dublju posudu i iznutra je obložite providnom folijom. Na dno i strane kalupa rasporedite piškote provučene kroz sok, pa u sredinu sipajte krem. Prebacite u frižider na bar 3 sata, pa izvrnite i uklonite foliju. Po želji ukrasite svežim voćem po izboru.
Izvor i foto: hranazadušu.com