nedjelja, 13. listopada 2013.

Šarlota s kremom od bijele čokolade


Sastojci:
  • oko 15 piškota
  • sok od pomorandže za umakanje piškota
  • sveže voće za ukrašavanje
Fil:
  • 300 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 3 listića želatina
  • 100 ml mleka
  • 100 g bele čokolade
Priprema

Fil: potopite želatin u hladnu vodu da omekša. U šerpi zagrejte mleko do ključanja, pa sklonite s vatre i dodajte mu isceđene listiće želatina, pa izmešajte dobro. Čokoladu istopite na pari, pa je umešajte u mleko. Ostavite krem da se ohladi. Umutite slatku pavlaku sa obe vrste šećera, pa je umešajte u smesu od mleka pokretima odozdo nagore. Prebacite u frižider na oko pola sata.

U međuvremenu, uzmite dublju posudu i iznutra je obložite providnom folijom. Na dno i strane kalupa rasporedite piškote provučene kroz sok, pa u sredinu sipajte krem. Prebacite u frižider na bar 3 sata, pa izvrnite i uklonite foliju. Po želji ukrasite svežim voćem po izboru.

Izvor i foto: hranazadušu.com

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!