srijeda, 9. listopada 2013.

Rolat sa kremom od jagoda

Sastojci:
  • 4 jaja
  • 130 g šećera
  • 130 g brašna
Krem:
  • 150 g jagoda
  • 2-3 kašike šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • kesica želatina 10gr 


Pripremanje:


Ulupajte belanca sa prstohvatom soli pa doadvajte šećer uz mućenje. Mutite dok se ne dobije jak šne i šećer otopi.
Na kraju dodajte prosejano brašno i izmešajte žicom za mućenje ili varajčom da ne bi belanca spala.
Stavite u veći pleh da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pečen biskvit istresite na mokru krpu, uvijte ivice pa ostavite nekoliko minuta da biskvit dodatno omekani, pa ga uvijte u krpu i tako ostavite da se hladi dok vi napravite krem.
Jagode izblendirati sa šećerom. Želatin potopiti u 2dl vode i ostaviti 10 minuta da hidrira.
Stavite na vatru da se rastopi želatin, nikako da provri. Smesa je bela, a kad se rastopi smesa je providna.
Istresite smesu od želatina u jagode i sjedinite. Ostavite da odstoji dok ne počne da se pihtija i steže.
Tad ulupajte slatku pavlaku, pa joj dodajte upihtijane jagode. Pazite da se skroz ne stegne jer ćete dobiti žele.
Izmešajte slatku avlaku i smesu od jagoda i želatina pa odmotajte ohladjen biskvit i premažite ga ovom smesom.
Opet urolajte pa stavite na tacnu i dekorišite po želji.
Rolat sa kremom od jagoda ostavite da odstoji u frižideru da se prohladi pa poslužite.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!