nedjelja, 13. listopada 2013.

Piletina u sosu od sira


Sastojci:
  • 4 šnite dimljene slanine
  • 450 g pilećeg belog mesa
  • 450 g šargarepe tanko narezane
  • 1 velika glavica crnog luka 
  • 250 ml pileće supe ili kocka
  • 60 g krem sir
  • Pirinač ili krompir za prilog


Priprema:
Ispržiti slaninicu da je hrskava na teflonskom tiganju, ali da ne izgori i stavite je na kuhinjski papirni salvet da upije višak masnoće.
Deo masnoće isipati iz tiganja,stavite piletinu, koju ste prethodno oprali i očistili od viška masnoće,malo povegetili i pobiberili i pržiti je oko 5-6 minuta na svakoj strani, prženu piletinu stavite na tanjir i poklopite da bude topla.
Dodajte luk i povrće po izboru i pola pileće supe i poklopite da se kuva, ali ne na jakoj temperaturi, oko 10 minuta,
ili dok vam povrće ne omekša, onda dodati i onu drugu polovinu pileće supe, krem sira i kuvati otklopljeno još 2 minuta ili dok se krem sir ne otopi a umak zgusne, povremeno promešajte..
Dodati piletinu u ovu smesu, kuvati oko 2 minuta ili dok se piletina potpuno ne zagreje u umaku.
Sipati pirinač, ili pire krompir, na tanjir, preko sipati piletinu sa sosom i preko svega staviti parčice ispržene slanine.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!