srijeda, 9. listopada 2013.

Piletina s bosiljkom i čilijem


Sastav:
    • 3 žlice biljnog ulja,
    • 4 češnja bijelog luka, tanko narezana,
    • 3 čili papričice,
    • 450 g pilećih prsa bez kože, narezanih na kocke,
    • 3 žlice Thai ribljeg umaka,
    • 2 žličicesojinog umaka,
    • 1 žličica šećera,
    • 10 listova bosiljka
Priprema:

Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavi. Dodajte češnjak i čili papričice te pržite na ulju na srednje jakoj vatri minutu-dvije.
Dodajte piletinu u wok te pržite dok ne promijeni boju. Umiješajte u to Thai riblji umak, sojin umak i šećer.
Nastavite pržiti na ulju 3-4 minute, odnosno dok piletina ne bude potpuno kuhana (pečena) u umaku.
U to umiješajte listove bosiljka i poslužite.
Ovaj je nedjeljnji ručak namijenjen za četvero ljudi, a za njegovu pripremu potrebno je samo 15 minuta.

Izvor: slatkirecepti.com

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!