Sastav:
-
• 3 žlice biljnog ulja,
• 4 češnja bijelog luka, tanko narezana,
• 3 čili papričice,
• 450 g pilećih prsa bez kože, narezanih na kocke,
• 3 žlice Thai ribljeg umaka,
• 2 žličicesojinog umaka,
• 1 žličica šećera,
• 10 listova bosiljka
Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavi. Dodajte češnjak i čili papričice te pržite na ulju na srednje jakoj vatri minutu-dvije.
Dodajte piletinu u wok te pržite dok ne promijeni boju. Umiješajte u to Thai riblji umak, sojin umak i šećer.
Nastavite pržiti na ulju 3-4 minute, odnosno dok piletina ne bude potpuno kuhana (pečena) u umaku.
U to umiješajte listove bosiljka i poslužite.
Ovaj je nedjeljnji ručak namijenjen za četvero ljudi, a za njegovu pripremu potrebno je samo 15 minuta.
Izvor: slatkirecepti.com
