Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa (isečenog na tanke šnicle)
- 600 g krompira
- 2 grančice ruzmarina
- 100 g mesnate slanine (isečene na šnite)
- 2 sitna crvena luka
- 2 lista lovora
- 1 čaša belog vina
- ulje
- so i biber
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na štapiće i stavite u ključalu, posoljenu vodu na 3-4 minuta.
Istucite šnicle i odsecite im krajeve (da bi dobile pravilan oblik) i na svaku stavite po nekoliko štapića krompira.
Uvijte meso u rolnice, zatvorite ih delom grančica ruzmarina i obmotajte šnitama slanine.
Iseckajte luk i propržite ga u tiganju na malo ulja. Dodajte rolnice, posolite i pobiberite. Dodajte i lovor, zalijte vinom i nastavite s dinstanjem na srednje tihoj vatri oko 20 minuta. Poslužite rolnice dok su vruće.
izvor: hrana za dušu