ponedjeljak, 14. listopada 2013.

Nervozni kolač

 http://www.recepti-svijeta.com/wp-content/uploads/2011/05/zivcanikolac01.jpg

Sastojci:

  • 3 bjelanjka
  • 25 dkg šećera
  • 3 dl šećera u prahu
  • 2 dl vode
  • 3 vanilija šećera
  • 2 vrećice želatine
  • 1,5 dcl vode
 Priprema:
Želatinu iz vrećice najprije zalijte sa 8 žlicaa hladne vode, pa nakon deset minuta stajanja ulijte u 1,5 dcl vrele vode.
Bjelanjke, šećer, vodu, šećer u prahu, vanilija šećer miješajte u gustu smjesu 15 minuta. Zatim dodajte vruću smjesu vode i želatine pa mutite još petnaest minuta. To će vam se sve pretvoriti u bijelu, pjenastu masu koja će se više puta povećati od svog početnog izgleda. U prikladnu tepsiju, ne preveliku, stavite alu foliju, pospite je sa malo kokosova brašna pa izlijte smjesu. Stavite je u hladnjak preko večeri. Sutra režite na kocke, uvaljajte ih u kokos, kakao, prelijte čokoladom ili smislite nešto drugo. Brzo, jeftino i efektno. Nadam se da će vam se i svidjeti.

Izvor: recepti-svijeta.com

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!