srijeda, 16. listopada 2013.

Mafini s biljem i parmezanom


Sastojci
  • 250 g brašna
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika italijanske mešavine bilja
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 180 ml mleka
  • 120 ml ulja
  • 60 g putera, omekšalog
  • pola kašičice belog luka u prahu

Priprema

U većem sudu pomešajte brašno s parmezanom, šećerom, italijanskim biljem i praškom za pecivo. U drugom sudu pomešajte jaje, mleko i ulje. Umešajte mokre sastojke u suve da se tek sjedine; veoma je važno da smesu ne premutite.

Kalup za mafine napunite do 3/4 kapaciteta pripremljenom smesom i pecite mafine 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Ostavite ih da odstoje 5 minuta, pre nego što ih izvadite iz kalupa. Pomešajte beli luk s puterom, pa mafine poslužite presečene napola i namazane ovim puterom.

Izvor: hranazadusu.com

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!