utorak, 1. listopada 2013.

Limun cheesecake


Potrebni sastojci:
  • 250 gr keksa sa maslacem
  • 120gr margarina,sobne temperature
  • 500gr krem sira
  • 150gr šećera
  • 300ml pavlake
  • 3-4 kašike soka od limuna
  • 1 naribana kora limuna na sitnoj rešetki
  • 3 jaja



Pripremanje:
Keks samleti pa mu dodati margarin i sve dobro,zajedno sjediniti. Staviti u kalup za torte,sa obruče,staviti pek paprir pa rasporediti po unutrašnjosti pleha. ostaviti u frižider.
Pomešati krem sir i pavlaku i izmiksirati ih. Dodati šećer,koru limuna i limunov sok.
Mutiti i dalje mikserom pa dodavati jedno po jedno jaje i dalje miksirajući.
Sipati preko kore u kalup i peći na 160 stepeni 40-50 minuta.
Pečen cheeseecake ostaviti da se postepeno hladi na sobnoj temperaturi,ohladjen kolač staviti u frižider da se dobro ohladi preko noći.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!