četvrtak, 10. listopada 2013.

Ledene kraljice


Sastojci

Za čokoladni krem:
  • 1 dl slatke pavlake
  • 1 dl mleka
  • 90 g čokolade za kuvanje
  • 1 kesica vanillin šećera
Za granitu:
  • 3 dl skuvane jake instant kafe
  • 85 g šećera
Za umućenu pavlaku:
  • 100 g pavlake za kuvanje
  • 1 kašika šećera u prahu
  • pistaći za dekoraciju (po želji)
Priprema

Granita: zasladite kafu dok je još vruća, ostavite je da se prohladi, pa je ulijte u veliki sud, po mogućstvu metalni pleh, da tečnost bude oko 2 cm visine (ovako će se kafa brže i ujednačeno zamrznuti)

Stavite sud u zamrzivač na oko 1 sat, potom smrznutu kafu viljuškom izmešajte i ponovo vratite u zamrzivač. Ponavljajte ovaj postupak na svakih pola sata još 4 puta.

Čokoladni krem: sipajte pavlaku, mleko i vanilin šećer u jednu šerpicu, dovedite do tačke ključanja (ne sme da provri), sklonite s vatre i dodajte seckanu čokoladu. Mešajte smesu dok se čokolada potpuno ne istopi, pa dobijeni krem rasporedite u 4 čaše i stavite ih u frižider.

Pavlaka: umutite pavlaku dodajući šećer u prahu, rasporedite je u čaše po čokoladnom kremu, dopunite granitom od kafe i, ako želite, seckanim obarenim pistaćima.

Izvor: hranazadusu.com

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!