četvrtak, 10. listopada 2013.

Kolačići sa kokosom i kakaom


Sastojci:
Kakao kora:
  • 3 jaja 
  • 6 kašika šećera 
  • 3 kašike hladne vode 
  • 5 kašika brašna 
  • 1 kašika kakao 
  • 1/2 kesica praška za pecivo 
Kokos kora:
  • 2 belanca 
  • 2 kašike šećera 
  • 50 g kokosa 
  • 1 kašika brašna
Fil:
  • 2 jaja 
  • 2 žumanca 
  • 100 gr šećera 
  • 1 kašika kakao 
  • 150 g margarina


Pripremanje:

Kakao list : Izmiksirajte belanca i ,šećer i mešajte dok se šećer skoro ne istopi.
Dodajte žumanca,vodu,postepeno i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Sve sjedinite varjačom,nikako mikserom. Obožite tepsiju papirom za pečenje pa istresite smesu i rasporedite.


Kokos kora : Izmiksirajte beanca pa dodajte šećer i mutite dok se šećer skoro ne otopi pa na kraju dodajte kokos pomešan sa brašnom i agano sve sjedinite.
Vadite smesu kašikom i stavljajte preko kakao kore. Kako spustite kašiku kokos kore tako je i ostavite,ne razvlačite.
Tako će vam ostati ovako beli tamni delovi.
Pecite na 180 stepeni 20ak minuta.


Krem :Na pari mešajte žumanca,šećer i kakao dok se ne zgusnu mao. Pa stavite da se ohladi.
U drugoj posudi izmiksirajte margarin sobne temperature i dodajte mu 2-3 kašike fila od žumanaca,sve razbite pa onda sve dodajte preostalom kremu od žumanaca.
Biskvit ne morate vaditi iz pleha nego na njega nanesite fil,rasporedite i pospite mešavinom rendane čokolade i kokosa.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!