Potrebni sastojci:
Biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- na vrh noža praška za pecivo
- 2 dcl čokoladnog mleka za vlaženje biskvita
- 500 g mascarpone sira
- 200 g nekog krem sira philadelfija
- 1,5 dcl slatkog vrhnja hopla ,holle
- 150 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom toliko da smjesa bude belo penasta !
Dodati kašiku po kašiku prosejanog brašna i lagano ručno izmešati.
Zatim dodati prosejani kakao također dalje ručno mešati. Na kraju umešati prašak za pecivo. Izliti u papirom obložen lim Peći oko 10 min na 180 C. Ohlađeni biskvit prerezati popola tako da dobijemo 2 manja biskivta. Staviti na vatri vrhnje da se stopi sa čokoladom. Kada se stope čokolada i vrhnje maknuti sa štednjaka i ohladiti.Mascarpone izmiksati i u njega dodati krem sir! Prvu koru dobro navlažiti čokoladnim mlekom, premazati sa 250 g mascarponea- sira te preliti pažljivo sa polovicom glazure,
staviti drugu koru navlažiti je sa čokoladnim mlekom premazati mascarpone- sirom te preliti sa ostatkom glazure. Kolač dobro rashladiti