Sastojci
Testo:
- 150 g brašna
- 1 rendana korica limuna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g sitnog šećera
- 75 g putera
- 1 jaje
- 50 g mlevenog badema + 50 g badema seckanog na listiće
- 500 g svežeg sira
- 4 jaja
- 1 konzerva kompota od kajsija
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 1 puding od vanile
Priprema
Pripremiti sastojke. Za testo staviti brašno u činiju i dodati limunovu koricu, prašak za pecivo, šećer, puter, badem i jaje. Sve mutiti mikesrom sa nastavcima za testo , dok ne dobijete glatko testo. Ostaviti ga u frižider.
Razdvojiti kalup za tortu na obod od podloge, dobro podmazati oba dela. Po obodu forme posuti listiće badema i laganim pokretima ih ravnomerno rasporediti po obodu.
Za fil od sira odvojiti žumanca i belanca. Kajsije procediti. Puter kremasto umutiti sa žumancima i šećerom.
U masu sada dodati sir i puding od vanile. Umutiti i na kraju umešati čvrst sneg od belanaca.
Stavljanje nadeva od sira - testo razvaljati i njime obložiti pripremljeni kalup. Odozgo staviti nadev od sira.
Ređanje kajsija - po filu poređati polovine kajsija, narendati ostatke testa i po želji posuti listićima badema.Tortu peći u prethodno zagrejanoj rerni, na donjoj zadnjoj rešetki, na 170-180*C, oko 60 minuta.