petak, 11. listopada 2013.

Čokoladna torta

Potrebni sastojci:
  • 250gr mlevenog keksa 
  • 70gr otopljenog margarina 
  • 0,5dl soka od narandže 

Krem:
  • 1l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 3 pudinga od čokolade
  • 200gr čokolade za kuvanje
  • 125gr margarina
  • 100gr šećera u prahu
  • 250ml slatke pavlake
  • 1 želatin 10gr
  • 40ml vode
Dekoracija:
  • 250ml slatke pavlake
  • 1 štangla čokolade
  • 1 kašika ulja


Pripremanje:


Prvo skuvati puding .8dl mleka staviti da provri.
Za to vreme umutiti 3 pudinga, 8 kašika šećera i 2dl hladnog mleka.
Kad mleko provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Kad se zgusne dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi.
Kad se otopi ostaviti da se skroz ohladi.
Dok se puding hladi pripremiti koru.
Mleveni keks, 70gr otopljenog margarina i sok od narandže sjediniti i umesiti. Biće tvrdo ali tako treba, kasnije će kora pokupiti višak tečnosti iz krema i omekaniti.
Obruč od kalupa uviti prijanjajućom folijom pa ga staviti na tacnu.
Istresti smesu za koru pa rumaka utisnuti na tacnu, ravnomerno.
Kada se puding ohladio ulupaćemo 125gr margarina sa šećerom u prahu. Margarinu ćemo dodati puding i izmiksirati da se sjedini.
Ulupaćemo 250ml slatke pavlake pa ćemo i nju dodati umućenom kremu.
Dok mutimo kremove stavićemo želatin u vodu da nabubri.
Želatin zagrejati da se skroz otopi, nikako da provri.
U želatin ćemo dodati 2 kašike krema i sve sjediniti pa tu smesu istresti u krem i izmiksirati.
Krem će biti malo redji ali će se od želatina stegnuti.
Ovako dobijen krem ćemo istresti u kalup preko kore i ostaviti bar 3h u frižideru da se stegne.
Ulupati slatku pavlaku pa dekorisati tortu.
Preko ispreskati sa otopljenom štanglom čokolade i kašikom ulja.
Dodatno tortu prohladiti pa poslužiti.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!