utorak, 1. listopada 2013.

Čokoladna torta sa šljivama

Sastav:

    • 150 g brašna,
    • 1 kesica praška za pecivo,
    • 70 g margarina,
    • 100 g čokolade za kuhanje,
    • 2 jajeta,
    • 80 g šećera,
    • 60 ml ulja,
    • desetak šljiva,
    • preliv od čokolade
Priprema:

Prosijati brašno i prašak za pecivo. Čokoladu, margarin i ulje rastopiti. Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati rastopljenu čokoladu i brašno s praškom za pecivo.
Okrugli pleh sa štipaljkom obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu od čokolade i odozgo poslagati oprane i prepolovljene šljive (okrenuti ih tako da dio s kožicom bude okrenut nadole) i utisnuti ih u tijesto.

Tortu peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta i na kraju je preliti gotovim prelivom od čokolade.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!