srijeda, 9. listopada 2013.

Boranija sa junetinom

Sastav:
    • 500 g boranije,
    • 300 grama junetine,
    • 2-3 čehna bijelog luka,
    • paprika,
    • 200 g paradajza,
    • 1 veza zeleni,
    • po želji soli,
    • biber,
    • suhi biljni začin,
    • kašičica kukuruznog brašna.
Priprema:

Junetinu isjeći na tračice i izdinstati. U posebnoj posudi izdinstati boraniju, na sjeckani bijeli luk, papriku. Začiniti i dalje dinstati, po potrebi, podliijvati supom.
Pomiješati meso i povrće, dinstati još par minuta i posuti kukuruznim brašnom.

Prije serviranja ukrasiti čeri paradajzom.

Izvor: doznajemo.com

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!