četvrtak, 10. listopada 2013.

Beze kolač sa višnjama


Sastojci:
Testo:
  • 250 gr brašna
  • 3 žumanca
  • 80 gr putera, istopila i hladi 
  • 4 g suvog kvasca 
  • 1/4 kašičice soli 
  • 2 kašike šećera 
  • 120 ml toplog mleka
Fil:
  • 1 kg višnja 
  • 2 kašike griza
Beze:
  • 3 belanca 
  • 180 gr šećera


Pripremanje:

Prosejati brašno u činiju. napraviti udubljenje rukom pa dodati ostale sastoje i zamesiti testo pa ostaviti da kisne sat vremena.
Posle sat vremena razvući testo u pravougaoni pleh Preko kore poslagati višnje i posuti grizom.
Ostaviti ovako da kisne pola sata.
Staviti u rernu na 180 stepeni 20 minuta da se peče dok vi umutite beze.
Ulupajte jak šne od belanaca i šećera.
Raširiti ravnomerno belana preko i vratiti još 10 minuta da se peče kolač.
Pečen kolač potpuno ohladiti pa neseći i poslužiti.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!