
POTREBNO JE
250 g šećera, šoljica vode (0,75dl), 125 g margarina/maslaca, 100 g mlevenih oraha, 100 g mlevenog keksa, 80 g čokolade, 1-2 kašičice mlevene kafeGlazura: 100 g čokolade, 3 kašike ulja
PRIPREMA
Skuvati sirup od šećera i malo vode, kuvati 3-4 minuta. Pomeriti s vatre i dodati prvo margarin ili maslac, mešati dok se na rastopi. Zatim, dodati samlevene orahe i keks, čokoladu i kafu, sve fino izjednačiti. Kad se smesa ohladi, oblikovati male kuglice ili kockice. Dobro rashladiti i spustati u glazuru od rastopljene čokolade, vaditi kašičicom i staviti na celofan dok se glazura ne stegne. Ređati u male papirnate korpice. Za glazuru rastopiti čokoladu s malo ulja na tihoj vatri.Izvor: http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/17529/5-ideja-za-bombonjere-i-praline