
POTREBNO JE
300 g šećera, 100 ml vode, 125 g maslaca, 90 g brašna, voćni ekstratGlazura: 150 g čokolade, 3 kašike ulja
PRIPREMA
Sjediniti vodu i šećer, promešati da se šećer istopi i kada voda provri, kuvati minut. Skloniti s ringle i dodati maslac. Kada se maslac otopi, dodati brašno, dobro promešati da ne ostanu grudvice i kuvati 5 minuta. Dok se smesa kuva, neprestano mešati. Nakon 5 minuta, skloniti s ringle i mikserom mutiti još 5 minuta. Na kraju dodati ekstrat od jagoda, promešati i sipati u silikonske modlice. Može se sipati i u pleh podmazan maslacom i kada se ohladi i stegne, iseći na kockice.Čokoladu istopiti sa uljem, zatim sa donje strane praline zabosti čačkalicu, umočiti praline u čokoladu, protresti je da se višak čokolade ocedi i staviti na žicu da se stegne, a čačkalicu izvaditi provlačeći kroz žicu.
Izvor: http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/17529/5-ideja-za-bombonjere-i-praline