Sastojci
- 225 gr tamne čokolade
- 175 gr maslaca
- 2 kašikice vanilla ekstrakta
- ¼ kašikice mlevene kafe
- 100 gr preprženih badema
- 2 kašike brašna
- ½ kašikice soli
- 140 gr šećera u prahu
- 12 malina
- 4 kašike džema od malina
- 140 gr čokolade za kuhanje
- 100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
Čokoladu i maslac istopite, a zatim ostavite da se smesa ohladi.Umešajte u ovu smesu vaniliju i kafu.U procesoru za hranu sameljite bademe, dodajte brašno i so, pa prebacite smesu u jednu posudu.Jaja dobro umutite mikserom, pa postepeno dodajite šećer.
Kada umutite jaja i šećer dodajte ohlađenu čokoladu i mutite dok ne izjednačite sastojke.
U ovu mešavinu stavite pola od pripremljene smese s brašnom, pa nakon što to dobro umutite dodajte i drugu polovinu te smese.
Podelite smesu na dva jednaka dela i prelite u dva kalupa za tortu .
Pecite po 15 minuta na 160 C.
U međuvremenu maline pomešajte s džemom.
Nakon što se kore ispeku i ohlade, prvu koru premažite mešavinom od malina i džema, pa preklopite drugom korom.
Da biste napravili preliv, stavite da vrhnje proključa, prelite preko čokolade i sve izmešajte.
Premažite preko cele torte.
Dekorišite malinama, pa ostavite u frižider da prenoći.
Pre posluživanja pospite tortu šećerom u prahu.