nedjelja, 29. rujna 2013.

Torta s kruškama, sirom i pistaćima


Sastojci
  • 280 g brašna
  • 120 g putera
  • 2 jaja
  • 3 zrele kruške
  • 500 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 50 g oljuštenih pistaća
  • 4 suva keksa po izboru
  • 1 pomorandža
  • so


Priprema

U blenderu izmiksajte brašno sa kašikom šećera, malo soli i hladnim puterom isečenim na kockice; ulijte 1 dl hladne vode u tankom mlazu i ponovo blendirajte dok se testo ne skupi u kuglu. Uvijte je u streč folij u iprebacite u frižider na 30 minuta.

Oljuštite kruške, odstranite im semene lože i peteljke, isecit eihna komadiće i pomešajte ih sa sokom pomorandže i rendanom korom pomorandže. Pistaće prokuvajte da bi se sprala so, pa ih izblendirajte da dobijete mrvice – pomešajte ih sa krem sirom, jajima i preostalim šećerom, pa dodajte dobro oceđene kruške.

Pola količine testa tanko ravucite u kalupu prečniak 20 cm, oblažući dno i ivice. Izbockajte dno viljuškom i pospite ga izmrvljenim keksom. Sipajte krem od sira, poravnajte površinu, pa preostalo testo rzvucite i njime prekrijte površinu krema. Pričvrstite ivice i izbockajte ga po površini. Pecite u donjem delu rerne zagrejane na 180˚C oko 45 minuta. Kad se rashladi, tortu ukrasite šećerom u prahu i s još blanširanih pistaća, ako želite, pa poslužite.

Izvor: hranazadusu.com

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!