
POTREBNO JE
ZA BISKVIT: 5 žumanaca, 3 kašike šećera, 2 kašike brašna, 3 kašike gustina, kesica vanilin šećera, 3 kašike ulja
ZA FIL: 1 limun, 150 dl slatke pavlake, 250 g punomasnog, neslanog sremskog sira, 4 kašike šećera, kašika mlevenog maka
ZA PRELIV: kesica crvenog želatina
PRIPREMA
Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno i ulje i dobijenu masu razlijte u pleh koji ste prekrili masnim papirom i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Sir i šećer mutite dok ne dobijete glatku i dok se šećer potpuno ne istopi. Umešajte narendanu koricu limuna i mak, pa polako ulijte sok od limuna. Pavlaku čvrsto ulupajte i polako je dodajte masi od sira. Krem premažite preko kore, izravnajte ga i prelijte crvenim želatinom koji ste pripremili prema uputstvu sa kesice.
Izvor: zena.blic.rs