
POTREBNO JE
1 jaje, manje pakovanje kvasca, kašičica šećera, 125 ml mleka, kašičica šećera, 80 g rastopljenog maslaca ili margarina, nastrugana limunova kora, malo soli, oko 400 g brašna
ZA FIL
200 g mlevenog maka, 100 g šećera, 100 ml mleka, kesica vanilin šećera
PRIPREMA
Kvasac ostavite da nadođe u mlakom mleku s kašičicom šećera. Umesite meko testo od naraslog kvasca, jajeta, rastopljenog maslaca ili margarina, nastrugane limunove kore, malo soli i brašna. Brašno lagano dosipajte da biste dobili meko testo, a potom ga ostavite da naraste. Mleveni mak, šećer, vanilin šećer i mleko kuvajte dok se fil blago ne zgusne. Naraslo testo podelite na dva dela, razvijte ih i nafilujte. Urolajte potom i stavite u podmazan i brašnom posut pleh. Pokrijte i ostavite da naraste, pa pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.
Izvor : zena.blic.rs