
POTREBNO JE ZA TESTO: 3 jaja, 3 kašike soka od pomorandže, 150 g šećera, vanilin šećer, 150 g brašna, 30 g kakaoa, kašika praška za pecivo ZA FIL: 4 listća belog želatina, 4 listića crvenog želatina, 4 pomorandže, sok od jedne pomorandže, sok od jednog limuna, 500 g gotovog pudinga od vanile, 5 kašika sirupa od nara, 400 ml slatke pavlake, 2 dl ruma |
PRIPREMA
Umutite sve sastojke za testo, sipajte testo u pleh obložen papirom za pečenje i pecite ga 30 minuta na 180 stepeni. Ohlaženu koru presecite dva puta horizontalno. Potopite želatin, ocedite i rastopite ga. Sok od pomorandže i limuna, sirup od nara i šećer umešajte u gotov puding i dodajte rastopljeni želatin. Čim masa počne da se zgušnjava, čvrsto umutite slatku pavlaku i dodajte filu. Donju koru natopite trećinom ruma, poređajte po njoj pomorandže i premažite trećinom krema. Ovaj postupak ponovite tri puta. Tortu ukrasite šlagom i voćem.
Izvor: zena.blic.rs