
POTREBNO JE
500 g tankih kora za pitu, ulje, voda
500 g tankih kora za pitu, ulje, voda
ZA FIL
1 kg kiselkastih jabuka, 50 g suvog grožđa, kašika ruma, 2–3 kašike limunovog soka, 80 g šećera, kesica vanilin šećera, kesica cimeta, 50 g maslaca, 100 ml vode
ZA DEKORACIJU
šećer u prahu, sladoled od vanile
šećer u prahu, sladoled od vanile
PRIPREMA
Oljuštene i očišćene jabuke isecite na kocke, poprskajte limunovim sokom i dinstajte na zagrejanom maslacu. Dodajte šećer, vanilin šećer, cimet, suvo grožđe i vodu. Posle petnaest minuta dinstanja umešajte rum i ohladite. Uzmite dve kore i stavite u podmazan pleh i svaku poprskajte smesom zagrejanog ulja i vode, te rasporedite malo fila i tako ređajte dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru premažite smesom ulja i vode. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Pitu pospite šećerom u prahu, ohladite, isecite na šnite i poslužite s kuglama sladoleda.
Izvor : zena.blic.rs