- 750 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 mala crvena paprika
- 2 čena belog luka
- 600 ml supe ili vode
- 2-3 kašike ulja
- grančica ruzmarina
- so
- biber
Iseckajte sitno luk i šargarepu pa stavide da se dinstaju na malo ulja i vode.
seckajt epapriku na sitne štapiće pa dodajte luku u šargarepi.
Disntajte dok sve malo na omekani pa dodajte krompir isečen na krupnije kocke.
Nastavite dinstanje u malo vode još par minuta pa naspite supu i ostavite da provri.
Kad provri neka vri 10ak minuta pa dodajte ruzmarin, beli luk, so i biber po ukusu.
Istresite sve u vatrostalnu posudu i na 200 stepeni u rerni neka se krčka jos 20ak minuta.
seckajt epapriku na sitne štapiće pa dodajte luku u šargarepi.
Disntajte dok sve malo na omekani pa dodajte krompir isečen na krupnije kocke.
Nastavite dinstanje u malo vode još par minuta pa naspite supu i ostavite da provri.
Kad provri neka vri 10ak minuta pa dodajte ruzmarin, beli luk, so i biber po ukusu.
Istresite sve u vatrostalnu posudu i na 200 stepeni u rerni neka se krčka jos 20ak minuta.