subota, 28. rujna 2013.

Kolač Venecija

Kokos kora:
  • 6 belanaca
  • 6 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • 100 gr kokosa
Kakao kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1/2 kesica praška za pecivo
Fil:
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika mleka
  • 200 gr margarina
  • 1 vanilin šećer
Glazura:
  • 150 gr mlečne čokolade
  • 50 gr margarina
  • 5 kašike mleka
Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati brašno i kokos.
Istresite u pleh.Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo pa dodajte smesi i lagano promešajte pa istresite na koru od kokosa.
Stavite da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Posle 15 minuta proverite.
Mleko, šećer, vanilin šećer i žumanca sjedinite pa stavite na paru da se skuva i kad se skuva i zgusne ostavite da se ohladi.
Ulupajte margarin pa mu postepno dodavajte ohladjenu smesu od žumanaca.
Preko ohladjenog biskvita namažite krem.
otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko krema od žumanaca.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh pa ostavite. Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
Proverite posle 15 minuta. Pomešsajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mleko pa stavite na paru da se skuva. Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite.
Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih biskvita stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h,
pa izvadite i pripremite glazuru. otopite mlečnu čokoladu sa mlekom i margarinom pa premažite preko kolač,a i ostavite da se stegne pa isecite i poslužite.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!