- 6 belanaca
- 6 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 100 gr kokosa
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 1/2 kesica praška za pecivo
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 5 kašika mleka
- 200 gr margarina
- 1 vanilin šećer
- 150 gr mlečne čokolade
- 50 gr margarina
- 5 kašike mleka
Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati brašno i kokos.
Istresite u pleh.Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo pa dodajte smesi i lagano promešajte pa istresite na koru od kokosa.
Stavite da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Posle 15 minuta proverite.
Mleko, šećer, vanilin šećer i žumanca sjedinite pa stavite na paru da se skuva i kad se skuva i zgusne ostavite da se ohladi.
Ulupajte margarin pa mu postepno dodavajte ohladjenu smesu od žumanaca.
Preko ohladjenog biskvita namažite krem.
otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko krema od žumanaca.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh pa ostavite. Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
Proverite posle 15 minuta. Pomešsajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mleko pa stavite na paru da se skuva. Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite.
Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih biskvita stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h,
pa izvadite i pripremite glazuru. otopite mlečnu čokoladu sa mlekom i margarinom pa premažite preko kolač,a i ostavite da se stegne pa isecite i poslužite.
Istresite u pleh.Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo pa dodajte smesi i lagano promešajte pa istresite na koru od kokosa.
Stavite da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Posle 15 minuta proverite.
Mleko, šećer, vanilin šećer i žumanca sjedinite pa stavite na paru da se skuva i kad se skuva i zgusne ostavite da se ohladi.
Ulupajte margarin pa mu postepno dodavajte ohladjenu smesu od žumanaca.
Preko ohladjenog biskvita namažite krem.
otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko krema od žumanaca.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte brašno i kokos.
Stavite u pleh pa ostavite. Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. na kraju dodajte pomešane brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjedinite pa pažljivo istresite preko kokos lista.
Stavite da se peče 20 minuta na 200 stepeni.
Proverite posle 15 minuta. Pomešsajte žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte mleko pa stavite na paru da se skuva. Kad se malo zgusne sklonite i skroz ohladite.
Ulupajte margarin pa mu postepeno dodavajte krem od žumanaca.
Preko ohladjenih biskvita stavite krem od žumanaca i stavite u frižider nekoliko sati, bar 2h,
pa izvadite i pripremite glazuru. otopite mlečnu čokoladu sa mlekom i margarinom pa premažite preko kolač,a i ostavite da se stegne pa isecite i poslužite.