ponedjeljak, 30. rujna 2013.

Kolač sa rumom i kakao kremom


Sastojci
Kore
  • 10 jaja
  • 10 kašika brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašika ekstrata od vanile
Krem
  • 2 jaja
  • 65 g gustina
  • 600 ml mleka
  • 10 kašika šećera
  • 2 kašike kakaa
  • bočicaekstrata od ruma
  • 200g margarina
Preliv
  • 8 kašika šećera
  • 200 ml mleka
  • Bela čokolada za dekoraciju


Pripremanje:

Ulupajte belnca sa šećerom u šne i 4žumanca sa vanilom.
Umešajte žumanca u belanca pa dodajte brašno i pecite u tepsiji 40 x 30cm tri kore, tanke.
Otopite šećer, da se karamelizuje pa nalijte mleko i ostavite da se šećer otopi. Ovim prelivajte kore.
Pomešajte jaja, šećer, gustin, kakao sa malo mleka pa ostatak mleka stavite da provri i kad provri smesu zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne
Ostavite da se skroz ohladi.
Ulupajte margarin pa mu dodavajte krem i miksirajte. Na kraju dodajte ekstrat ruma. Kore isprskajte karamel mlekom pa na prvu nanesite krem i poklopite drugom, tkao uradite sa sve četiri. na kraju malo krema namažite odgore i pospite narendanom belom čokoladom.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!