subota, 28. rujna 2013.

Kolač sa dva krema


Za koru:
  • 8 belanaca
  • šećera: 350 gr
  • kokosa: 350 gr
Sastojci za krem od čokolade :
  • Milka čokolada 200 gr
  • kakao 2 kašike
  • Ness kafa : 2 kašike
  • Šećer: 4 kašike
  • Margarina 80 gr
  • Mleko: 8 kašika
Sastojci za krem od vanile:
  • puding od vanile: 2 kesice
  • Mleko: 700 ml
  • vanilin šećer: dve kesice
  • Šećer: 6 kašika
  • šlag: 300 ml
Sastojci za dekoraciju:
  • tamna čokolada



Ulupati belanca sa prstohvatom soli pa dodati šećer i nastaviti lupanje. Kada se ulupaju šećer i belanca u jak šne dodati kokos i blago mešati.
U tepsiju staviti papir za pečenje i pecite 15 – 20 minuta na 200 stepeni, pa pečen biskvit ostavite da se ohladi.
Sve sastojke sjediniti i ulupati, čokoladu omekšati da bi se lakse sjedinila, kao i margarin da bude sobne temperature.
Puding od vanile i šećer razmutite sa malo mleka pa smesu zakuvajte u preostlao kipuće mleko. Kad se zgusne ostavite da se ohladi.
Ulupajte šlag pa ga dodajte ohladjenom pudingu.
Za čokoladni fil: Mesto lupati u šerpu i promešajte sa umutiti sve sastojke dok ne dobijete homogenu kremu, glazura dobila ostavite da se ohladi.
Na koru nanesite prvo čokoladni krem pa krem od vanile i odgore čokoladu.

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!