subota, 28. rujna 2013.

Kapućino torta



POTREBNO JE

Kore: 21 jaje, 36 kašika šećera, 36 kašika mlevenih oraha, 6 kašika kakaoa, 3 žumanceta
Fil: 18 žumanaca, 25 kašika šećera, 2 kašike brašna, 5 kesica kapućina, 500 g margarina, 200 g prah šećera, 400 g šlag krema

PRIPREMA

Umutiti 7 belanaca sa 12 kašika šećera, dodati 1 žumance, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna i 2 kašike kakaoa. Ispeći ovako 3 kore. Fil: Žumanca i šećer skuvati na pari, kad je masa skoro gotova umešati 2 kašike brašna i 5 kesica kapućina (razmutiti u 150 ml ključale vode). Masu kuvati još malo, a zatim je skloniti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa prah šećerom i dodati ohlađen fil, sve lepo izmešati mikserom. Umutiti šlag krem i filovati tortu: kora-fil-šlag-kora...

Izvor:  http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/17720/Sa-kafom-i-uz-kafu-3-najjednostavnije-poslastice

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!