subota, 28. rujna 2013.

Francuska torta



POTREBNO JE

140 g margarina, 140 g šećera, vanilin šećer, 8 jaja (2 za fil), 140 g mlevenih oraha, 23 rebra čokolade od 100 g, kašika kakaa, 125 g maslaca, 125 g šećera u prahu, vanilin šećer, 3 rebra čokolade, kašičica kakaa

PRIPREMA

Mikserom penasto umutiti margarin, vanilin šećer i šećer. Dodati jedno po jedno žumance, muteći dok se masa ne ujednači. Dodajte kakao i otopljenu čokoladu a na kraju mlevene orahe ili lešnike. Posebno umuti belanac u čvrst sneg i lagano mešajući uspi u prethodno umućenu masu. Peče se 10 min na 250, a onda još 15 na 200C. fil Penasto umutite maslac, prah-šećer i vanilin, dodaj jedan po jedno žumance, zatim kakao, otopljenu čokoladu i rum. Penasto umutiti belance i lagano umešaj sa prethodno umućenom masom. Filovati sa ohlađenim filom.

Izvor:  http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/17527/Penaste-i-kremaste-5-ideja-za-super-torte

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!