subota, 28. rujna 2013.

Domaći burek

http://www.visitmycountry.net/bosnia_herzegovina/bh/images/stories/hrana/burek/photos/burek_03.jpg

Sastojci:

Juhke
  • 500g brašna
  • malo ulja
  • malo soli
  • -
  • voda
Nadjev
  • 400g  faširanog mesa
  • -
  • sjecanog luka po želji
  • malo bibera
  • malo soli
  • malo vode

Priprema:

Zakuhati jufke od 500g brašna, malo soli i malo ulja. Izrađene jufke ostaviti dvadesetak minuta da odstoje, razviti ih, pomastiti uljem i razvući.
Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode.

Jufku zarolati sa obje strane, praesjeći između pa praviti male kolutove.
Poredati u pleh, pomastiti maslom i peći oko 30 minuta na 250C stepeni.
Pečen burek zaliti hladnom, malo posoljenom vodom, vratiti još malo u rernu.
Izvaditi i ostaviti da malo omekne.

Izvor: Bosanski kuhar

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!