ponedjeljak, 30. rujna 2013.

Crna torta



POTREBNO JE
ZA PATIŠPANJ:
6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 3 kašike kakaoa, prašak za pecivo
ZA FIL: 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 6 jaja, 250 g čokolade, kesica šlag krema s ukusom čokolade
 

PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom, pa im dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Za fil umutite maslac sa šećerom u prahu i u to dodajte žumanca. Posebno umutite belanca i sjedinite ih s masom od žumanaca i maslaca, a na kraju dodajte čokoladu koju ste istopili na pari ili na tihoj vatri. Ohlađeni patišpanj presecite na pola, poprskajte ga ušpinovanim šećerom i filujte. Premažite filom celu tortu, a preko nanesite čokoladni šlag krem.

Izvor: zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!