ponedjeljak, 30. rujna 2013.

ČOKOLADNA TORTA



POTREBNO JE
ZA KORU
140 g maslaca, 250 g šećera, 250 g brašna, 10 jaja, 50 g kakaoa
ZA FIL
 200 g čokolade za kuvanje, 200 g šećera u prahu, 200 g maslaca
ZA GLAZURU
100 g čokolade za kuvanje, 50 g masla, kašika ruma

PRIPREMA
Maslac dobro umutite, dodajte šećer, kakao, jedno po jedno žumance i na kraju čvrst sneg od belanaca naizmenično s brašnom. Smesu sipajte u podmazan i prezlama posut okrugli kalup. Pecite oko 40 minuta na 190 stepeni. Za fil penasto umutite maslac i šećer, pa lagano umešajte prohlađenu rastopljenu čokoladu. Pečenu koru presecite na tri dela, svaki premažite filom i složite jedan na drugi. Rastopljenu čokoladu sastavite s maslacem i rumom i nafilujte tortu. Po želji je možete ukrasiti i pralinama uvijenim u rendanu čokoladu.

Izvor : zena.blic.rs

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!