
POTREBNO JE
125g margarina, 2 dl mleka, 300 g mlevenog keksa, 2 dl slatke pavlake, 200 g šećera, 250 g krem sira, kisela pavlaka, 300 g voća po izboru, kesica želatina
125g margarina, 2 dl mleka, 300 g mlevenog keksa, 2 dl slatke pavlake, 200 g šećera, 250 g krem sira, kisela pavlaka, 300 g voća po izboru, kesica želatina
PRIPREMA
Rastopiti 125g margarina u 2dl mleka i u to dodati 300g mlevenog keksa. Rukom rastanjiti u kalup za čizkejk. Za fil umutiti 2dl slatke pavlake i 100g šećera, pa dodati 250g krem sira i jednu kiselu pavlaku. Dobro izmešati (ali ne mikserom) i stavite na koru od keksa. Staviti 300g voća po izboru, 100g šećera i kašiku vode na vatru, poklopiti i pustiti da provri. U to dodati kesicu želatina spremljenu po uputstvu. Kad se prohladi, preliti preko fila.
Izvor : zena.blic.rs