POTREBNO JE
ZA KORU5 jaja, 150 g šećera, 70 g brašna, 70 g kakao praha, rendana kora od limuna
ZA KREM 100 ml likera od banane, 80 g gustina, 150 g šećera, 500 ml mleka, 180 g maslaca
ZA PEKMEZ 150 g likera od pomorandže
PRIPREMA
Penasto umutite jaja i šećer, pa dodajte brašno izmešano s kakaom i rendanom limunovom korom. Testo preručite u podmazan i brašnom posut pleh, te pecite. Prohlađenu koru isecite na tri jednaka dela, zatim dve kore premažite sirupom. Gustin razmutite u malo mleka. Ostatak mleka prokuvajte sa šećerom, dodajte mu razmućen gustin i prokuvajte. Krem potom ohladite i sjedinite s umućenim maslacem, a zatim umešajte liker. Filujte pripremljene kore, ali tako da vam kora bez sirupa ostane kao poslednja. Dekorišite po želji.Izvor: http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/12385/Africka-kraljica