subota, 28. rujna 2013.

3 najbolja recepta za jela od svinjetine

 
SVINJETINA SA KUVANIM JAJIMA
 
POTREBNO JE:
600 g mlevene svinjetine, 1 jaje, pola vekne hleba (samo sredina), mleko, crveni luk, ulje, glavica luka, so, biber, mlevena crvena paprika, malo vegete, 2-3 kuvana jaja
 
PRIPREMA:
U posudu stavite mleveno meso i dodajte sredinu hleba koju ste prethodno natopili u mleku i ocedili. Dodajte sitno naseckani luk, so, biber, malo mlevene paprike, crveni luk propržen na ulju, jedno jaje i Vegetu. Sve zajedno dobro zamesite. Tiganj za pečenje nauljite i u njega stavite smesu koju lagano raširite po dnu, a na nju posložite kuvana jaja oko koji oblikujete mesni rolat. Pecite na 200 stepeni oko 1 sat i 15 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohladi desetak minuta pre nego što ga isečete na parčiće.
 
 

PEČENA SVINJSKA REBRA
 
POTREBNO JE (ZA 6 OSOBA):
2 kg svinjskih rebaraca (prednji ili zadnji deo grudnog koša), 1 glavica crnog luka, 2 kašike svinjske masti, 4 kašike kečapa, 2 kašike sirćeta, 4 kašike limunovog soka, (po ukusu), 2 kašike šećera ili još bolje meda (blagog ukusa), 2 kašičice senfa, 1 kašičica sušenog bosiljka, 1/2 kašičice čilija, 1 kašičica soli ili vegete malo više, 1/2 kašičice bibera
 
PRIPREMA:
Rebarca kratko prokuvajte u malo posoljenoj vodi, s kašičicom čilija, nekoliko zrna bibera i začina po ukusu. Posolite ih i pobiberite i malo namažite uljem. Zatim to meso namažite parmezanom i pecite 10 - 20 minuta uz premazivanje umakom.
Premaz: Za umak na šećeru i masti popržite luk i sve ostale sastojke pomešajte i dodajte, a zatim malo prokuvajte i rashladite ( možete i procediti).
 
 
KRMENADLE SA SENFOM
 
POTREBNO JE (ZA ČETIRI OSOBE):
8 svinjskih krmenadli, 2 kašičice senfa, 0,5 kašičice aleve paprike, 1 dl ulja, 1 dl tople vode, so
 
PRIPREMA:
3-4 sata pre pečenja premažite krmenadle senfom, posolite i pospite alevom paprikom. Nalijte sa 0,5 dl ulja. Ostavite krmenadle da se mariniraju. U tiganj sipajte ostatak ulja, svu tečnost iz marinade i dobro zagrejte. Krmenadle prepecite da porumene sa obe strane. Smanjite temperaturu, dodajte toplu vodu, poklopite i ostavite da se polako dinsta. Povremeno okrenite meso. Dinstajte oko 60 minuta. Pred kraj skinite poklopac, da ispari višak tečnosti.

Izvor: http://zena.blic.rs/recepti/recepti-redakcije/17358/Gozba-za-gurmane-3-najbolja-recepta-za-jela-od-svinjetine

Posjetite i naš blog PRIRODNI LIJEKOVI, te ostavite Vaše sugestije i pohvale u komentaru ispod. Hvala!

Ne zaboravite podjelit sa prijateljima!